Περιοχή – Δραστηριότητες

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το ξενοδοχείο ευρίσκεται στην  ανατολική ακτή του Λακωνικού Κόλπου , στο Δήμο Μονεμβασίας  , στον παραλιακό οικισμό της ΠΛΥΤΡΑΣ  ,που είναι κτισμένος στη θέση και  πάνω στα διάσπαρτα  ερείπια   του Ασωπού,πόλης μεγάλης και ευλίμενης του κοινού των Ελευθερολακώνων.

Συγκεκριμένα

ευρίσκεται στη promenante της Πλύτρας , στη κεντρική παραλιακή οδό, [costa del mare ], με απεριόριστη θέα  στη θάλασσα  , στο ακρωτήριο του Ξυλιού, μέχρι   τα Κύθηρα. Ακολουθεί το υφος  της μεσογειακής αστικής  αρχιτεκτονικής του πρώτου μισού του  εικοστού αιώνα ,εποχής κατά την οποία η ΠΛΥΤΡΑ με το λιμάνι της, αποτελούσε το  εμπορικό και εξαγωγικό κέντρο  της Λακωνίας και ένα απο τα μεγαλύτερα της Νότιας Πελοποννήσου .

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει  στο εξαιρετικό μεσογειακό κλίμα της περιοχής του Ξυλί , με  τους  ήπιους χειμώνες,την  πρωιμώτερη άνοιξη, όταν το τοπίο κάτω απο το ΚΑΣΤΕΛΛΟ ΡΑΜΠΑΝΕ  γεμίζει ανεμώνες και μαργαρίτες και τα πιο δροσερά καλοκαίρια  ,με τον μπάτη να «μπουκάρει» τα απογεύματα απο την   Ελαφόννησο και τα Κύθηρα

Από το Κόστα Ραμπάνε σε απόσταση αναπνοής

Παραλίες. Οι  παραλίες της Πλύτρας με τον τροπικό βυθό και τη χρυσή άμμο. Οι γειτονικές παραλίες του Μποζά, του Σαραντινού, της Ελιάς,  της Χαραχιάς, της Νεάπολης και της Ελαφονήσου.

Ιστορικοί τόποι. Μονεμβασία, Ασωπός – Κόκκινες, Καστέλλο Ραμπάνε, Υπερτελέατο, Κορτύτα πλησίον της Δαιμονιάς, Επίδαυρος Λιμηρά, Ιέρακας,  Κάστρο των Βατίκων, Παυλοπέτρι, Κάβο Μαλέας και ακόμη Γεράκι, Μυστράς, Γύθειο και Μάνη.

Τόποι ιδιαίτερου  φυσικού κάλλους. Φαράγγι του Λάρνακα στους Μολάους, Μονεμβασία, φιόρδ του Ιέρακα, Λίμνη Στρογγύλη, απολιθωμένο δάσος Αγίας Μαρίνας, Μοναστήρια του Κάβο Μαλέα, σπήλαιο της Καστανιάς, Κυπαρίσσι, χωριά του Ζάρακα, κάμπος του Ασωπού με τις ελιές και τις πορτοκαλιές.

Κοντινές Διαδρομές μισής ή μιάς ημέρας

Κυθηρα, Ελαφόννησος, Γύθειο, Σπηλαια Διρού, Σπήλαια Καστανιάς, Κάβο Μαλέας, Σπάρτη – Μυστράς, Γεράκι, Κυπαρίσσι, Μονεμβασιά, Νεάπολη.

Περίπατοι

Στον αρχαιολογικό χώρο του Ασωπού, τοποθεσία Κόκκινες, στο Καστέλλο Ραμπάνε, στο Καραβοστάσι, στη παραλία του Μποζά, στη παραλία του Σαραντινού και της Μιχαλούς, στον Φάρο της Σπίθας, στο Κάμπο με τις πορτοκαλιές και τις ελιές, στον Προφήτη Ηλία, στις Βυζαντινές εκκλησίες της Χειμάτισσας, της Παντάνασσας και της Κρισσάς, στο Υπερτελέατο Φοινικίου, στο Νερόμυλο των Ταλάντων, στο φαράγγι των Μολάων, στην Αγία Βαρβάρα Πακίων, στον οικισμό του Αγίου Πέτρου της  Συκιάς, όπου το σεράι του τελευταίου αγά της περιοχής.

Δραστηριότητες

Οι επισκέπτες εκτός της κλασσικής καλοκαιρινής απόλαυσης του ήλιου και της θάλασσας (κολύμπι, σκι, σέρφινγκ) μπορούν να επιλέξουν πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως ψάρεμα, καταδύσεις στο ναυάγιο του Καραβοστασίου, γύρω από τη βυθισμένη πολιτεία, πορείες και περιπάτους ως ανωτέρω, ποδηλασία, επισκέψεις με ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους, ανάβαση στο ΚΑΣΤΡΟ ΡΑΜΠΑΝΕ . Τα παιδιά, ακριβώς μπροστά από το ξενοδοχείο έχουν το δικό τους χώρο δράσεων, την παιδική χαρά της Πλύτρας.  Τα απογεύματα και τα βράδια μέχρι αργά, ο Ορέστης και η Ανοιξη με την κατάλευκη Μπελ εποκ άμαξα, σεργιανούν τους μικρούς και μεγάλους στη προμενά της Πλυτρας.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού η Πλύτρα  είναι θέατρο πολλών  εκδηλώσεων που διοργανώνονται από τον δήμο Μονεμβασιάς, απ’ο πολιτικούς και θεατρικούς Συλλόγους, όπως θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, καραγκιόζης, κινηματογράφο, συναντήσεις φιλαρμονικών, πάρτι, beach πάρτι και ακόμη παιδικά πάρτι με κλόουν.